top of page

COACH VOOR JE RAAP

Voor bedrijven

Ondertussen heb ​ik verschillende managementteams, directeuren, leidinggevenden, medewerkers in diverse organisaties gecoacht en geadviseerd. Veelal met als reden om collega's meer zeggenschap en besluitkracht te geven. Om verantwoordelijkheid lager in de organisatie te brengen. Om los te laten als leidinggevende. Om meer proactiviteit in de organisatie te krijgen. Om een betere communicatie en samenwerking tot stand te brengen. En om een toekomstbestendige en flexibele organisatie te creëren, waar menselijkheid de boventoon voert.

Ik heb een grof stappenplan waar ik zo ongeveer doorheen ga als ik met je samenwerk.

1. Allereerst achterhaal ik wat je nou werkelijk wil. Zowel persoonlijk als voor de organisatie en kijk ik tegelijkertijd of die twee overeenkomen. Wel zo handig.

2. Daarna prik ik wat dieper om te kijken of je zeker weet dat je dat wil. Want misschien klinkt het heel leuk in je hoofd, tot ik vertel wat er dan werkelijk gaat gebeuren.

3. Als je daarna nog door wilt gaan, dan ga ik observeren. Ik praat met collega's. Ik bekijk wat er gebeurt in de organisatie. Ik zit bij meetings. En ik kijk hoe jij als leidinggevende of collega interacteert met anderen. 

4. Zodra ik een mismatch zie tussen wat je zegt dat je wil en hoe je acteert krijg je dat direct en keihard te horen. En geef ik aan hoe je in lijn met wat je wil had kunnen reageren.

5. Tegelijkertijd adviseer ik je over hoe je bepaalde situaties aan kunt gaan, in lijn met jouw wil. Hoe ga je bijvoorbeeld om met die dwarse collega? En wat doe je richting de rest van de organisatie als je iemand moet ontslaan?

6. Daarnaast win ik vertrouwen van je collega's, kom ik achter hun frustraties en belangen, waarmee ik jou kan wijzen naar de meest effectieve manier om hen achter jouw idee te scharen. 

7. Als laatst neem ik een aantal tools en processen mee die ingezet kunnen worden om jouw wil te vervolmaken, die ik binnen verschillende organisaties uitvoerig heb kunnen testen en verfijnen. Ik inspireer jou en je collega's met andere inzichten, zodat je snellere stappen richting je doel zet.

Ik kan je vertellen dat dit proces voor jou, als degene die mij heeft binnengebracht, niet altijd leuk is. Ik schroom niet, omdat ik geloof dat het je helpt je doel te realiseren. Dit vraagt veel van je. Dus zal ik ook regelmatig vragen hoe het met je gaat en of je nog wel met mij wil doorgaan. Je hoeft het namelijk niet per se met mij te doen. 

Durf je het aan, dan zul je merken dat het je veel gaat brengen. Ik neem mijn energie, enthousiasme en fuck-it mentaliteit mee, dus lachen wordt het sowieso. 

Niet zeker? Dan is eerst een talk een fijne stap om mee te beginnen. Je hoort wat ik te zeggen heb, mijn filosofie en standpunten, waarna je kunt besluiten of dit wat voor jou is.

Let me know.

Voor individuen

Voor individuen geef ik psychotherapie in Maassluis bij Remissio. Dat doe ik met de methodiek ISTDP (Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy). Een ervaringsgerichte vorm, waar mensen hun gevoelens in de sessie ervaren en zo een hele hoop van hun psychische problemen verhelpen. Of dat nou gaat om problemen met de relaties met anderen, angstproblemen, psychosomatische klachten, depressie of somberheid, trauma. Allemaal dingen die doormiddel van bepaalde complexe gevoelens ervaren verbeterd worden. 

Uiteraard kunnen werkgevers ook hun werknemers naar mij of mijn collega Michael toesturen. Check de Remissio site voor meer info.

PROJECTen + MENINGEN

IMG_8675.JPG

WIL EN KLIK

De opdrachtgevers die ik tot nu toe heb gehad, waar ik goede dingen bij heb kunnen doen, die hadden de wil en het doorzettingsvermogen om mij toe te laten. Maar bovenal hadden ze een goede klik met mij. Als je mij iets te snel een arrogant mannetje vindt (wat ik me best kan voorstellen), dan wordt het lastig om goed samen te werken. Vertrouwen en het beste met elkaar voor hebben is voor mij belangrijk. En daarmee ook voor het resultaat. Maarja... daar komen we alleen achter als we eens een keer gaan kletsen. Toch?

Bellen maar: 06-34325406

bottom of page